Vaikko

Vaikon kämppä sijaitsee Kaavin kunnassa Vaikkojoen varrella olevan Pieni-Rakkine -nimisen lammen rannassa. Lammesta on keväisin vesiyhteys Vaikkojokeen. Kämppä keskittymään kuuluu kämppä, sauna ja kompostoiva käymälä. Kuopion keskustasta kertyy ajomatkaa n. 90km. Vaikolla ei ole sähköjä eikä juoksevaa vettä. Tiskaus ja saunavedet saa lammesta, mutta juomavesi on tuotava paikalle kanistereilla.

Kämppä on hyvin varusteltu n. 8 ihmisen majoittamiseen tarkoitettu hirsinen rakennus jossa on keittonurkkaus varustettuna kaasuliedellä, -uunilla ja -jääkaapilla sekä työtasolla ja perus ruuanlaitto välineillä. Lisäksi sisällä on lavereita ja pöytä sekä penkit. Kämppä lämpiää vauhdikkaasti puukäyttöisellä takalla, joka ei varaa.

Reilunkokoiseen saunaan mahtuu kerralla toistakymmentä henkilöä saunomaan. Pesuvedet lämmitetään kiukaan kyljessä olevassa vesisäiliössä tai erillisessä vesipadassa.

Kesäaikaan autolla pääsee kämpän pihalle asti. Talviaikaan viimeinen vajaan kilometrin pituinen metsäautotie on usein auraamatta, joten auto on jätettävä Vaikontien varteen.