Kaatra

Kaatran kämppä sijaitsee 25 km päässä Kuopion keskustasta Kaislastenlahdessa Kaatralammen rannassa. Kaatralla on mahdollista järjestää esimerkiksi retkiä, leirejä ja kursseja. Kaatralta löytyy iso ja pieni kämppä, sauna, kompostoiva käymälä, liiteri, varasto sekä nuotiopaikka ja laavu. Kaatralla ei ole sähköjä eikä juoksevaa vettä. Tiski- ja saunavedet saa lammesta, mutta juomavesi on tuotava paikalle kanistereilla. Autolla pääsee Annikki-veturin tien varrella olevalle parkkipaikalle, josta kämpälle on noin 150 m kävelymatka.

Iso kämppä on sisältä yhtenäistä avaraa oleskelutilaa, jossa on ruokapöytiä ja levitettäviä sohvia. Kämpän varustukseen kuuluu keittiö kaasuliedellä, -uunilla ja -jääkaapilla. Kämppä lämpiää varaavalla takalla, jonka lisäksi kämpässä on valurautainen kamiina. Koko rakennuksen mittaiselle parvelle mahtuu yöpymään isompikin porukka. Valaistuksena kynttilät ja myrskylyhdyt.

Pikkukämppä eli ns. välikämppä on varustettu valopetroolilämmittimellä ja kerrossängyillä joissa nukkuu mukavasti 6 henkeä.

Saunassa on löylyhuoneen lisäksi erillinen pesuhuone ja pukuhuone. Pesu- ja tiskivedet lämmitetään pesuhuoneen 50 litraisella padalla. Saunasta pääsee laiturin kautta uimaan Kaatralampeen.

Laavulla on mukava paistaa välipalamakkarat tai yöpyä kämppää eräisemmissä tunnelmissa.

Kämpän ympäristössä runsaasti tilaa on kamiinateltoille ja pienemmille teltoille.